fbpx
april 11, 2018

PREDAVANJE O ELEKTRIČNIH AVTOMOBILIH

Testna vožnja

Vožnja z avtomobilom, ki ga poganja elektrika, je za mnoge, tudi Bohinjke in Bohinjce še neznanka. Da bi to izkušnjo približali čimvečim našim občanom, bomo organizirali priložnost brezplačnih enodnevnih voženj električnih vozil vsem tistim, ki bodo to želeli.

PREDAVANJE

V soboto, 14. aprila bo ob 10. uri predavanje na temo električne mobilnosti. Na predavanju boste izvedeli, kam gredo svetovni trendi na področju mobilnosti, vključena bo tudi predstavitev vozil, nasveti za kakovostno uporabo ter njihova praktična predstavitev, tudi na polnilnici. Predavanje bo potekalo v Bohinjki, Center TNP, Stara Fužina 38. Po predavanju bo poleg navedenih avtomobilov predstavljena tudi najboljša električna limuzina v svetovnem okviru, Tesla Model S.

TESTNA VOŽNJA 

Vsaka Bohinjka/Bohinjec, ki se bo udeležil/a predavanja, bo lahko med 14. aprilom in 13. majem za en dan preizkusil/a enega od priljubljenih električnih vozil na evropskem tržišču: Renault Zoe Q90 ali VW eGolf.

TRAJNOSTNA MOBILNOST

Bohinj kot občina z največ površinami v TNP intenzivno dela na ureditvi prometa in zmanjšanju prometnega pritiska na jezersko skledo in posledično manjše onesnaževanje tega izjemnega naravnega območja. Prav tako v Bohinju raste mreža električnih polnilnic. Zato bomo z razširjanjem uporabe električnih vozil nadaljevali tudi v poletnem času, ko bomo imeli na voljo vsaj dve vozili na električni pogon.

Vljudno vabljeni!

Organizator:

  • Turizem Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...