fbpx
september 16, 2018

DOMA POD TRIGLAVOM

Praznični dan za vse Slovence (v dvorani Danica)

Častni pokrovitelj in slavnostni govorec bo predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Slovesnost bo glasbeno in vsebinsko sledila slovenski alpski tradiciji in spoštovanja vredni značajski svojevrstvenosti našega naroda, ki vztrajno kljubuje vsem izzivom pod Triglavom.

Prenos proslave: v živo ob 20. uri na 1. programu RTV Slovenija

Prireditev je  brezplačna, spremljevalni program pa bo v dvorani Danica potekal že pred večernim dogodkom.

Tržnica Julijskih Alp, ki je bila predvidena jutri, 2. 9. 2018, v parku na Ribčevem Lazu, je zaradi slabe vremenske napovedi, odpovedana. Ostaja pa srednjeveška kuhinja, ki se seli pred dvorano Danica, na Bohinjsko Bistrico. Vabljeni na srednjeveški golaž, vse od 12. ure dalje.

Ker bo RTV Slovenija prireditev prenašala  direktno na 1. programu RTV Slovenija, vse tiste, ki se želite prireditve udeležiti prosimo, da pridete pravočasno, že pred 20. uro. Ob  20. uri ne bo več mogoče vstopiti v dvorano, ker se oddaja prenaša v živo. Vstopnine seveda ni.

Po zaključenem predvajanju v živo ste toplo vabljeni da ostanete z nami na pogostitvi, ki jo bo pripravilo Društvo kmečkih žena in deklet iz Bohinja, ter uživate v glasbi za katero bosta poskrbela Klemen Smolej in Miha Rebernik.

Po prireditvi bo na TV SLO 1 premierno predvajan tudi dokumentarni film »Moj Triglav«.

PRAZNIČNI DAN ZA VSE SLOVENCE

Osrednja proslava, na kateri bo predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, nagovoril Slovenke in Slovence, bo v živo prenašala TV Slovenija na 1. programu. Večer bo zaznamovan z glasbo, ki izhaja iz prostora Julijskih Alp, ali pa je neposredno vpeta v slovenski alpski značaj in dušo. Z novimi aranžmaji in v interpretaciji priznanih glasbenikov bomo iz Bohinja poslali jasno sporočilo ljubezni do naših gora, ki nas že stoletja povezuje in združuje.

Obeta se nam pester in prijeten večer, ko se bo Bohinj spet pokazal v najlepši luči, zato ga ne velja zamuditi.

Svečani dogodek bodo počastili številni ugledni gostje in nastopajoči glasbeniki: Perpetuum Jazzile, Čuki, Alpski kvintet, Braco Koren, Manca Špik, Kvatropirci, Helena Blagne, Manca Izmajlova, ansambel Marela, Igor in Zlati zvoki, Fantje s Praprotna in ostali gostje.

PREMIERA DOKUMENTARNEGA FILMA na TV SLO 1

Proslava in osrednja prireditev vrhunca tega jubilejnega leta se bo predvidoma zaključila ob 21:25, po njej pa bo na TV SLO 1 predvajana premiera dokumentarnega filma »Moj Triglav«, ki je nastal v koprodukciji RTV Slovenija, Sever & Sever ter Turizma Bohinj.

Organizator:

  • TV Slovenija
  • Turizem Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...