fbpx
Junij 3, 2018

PETKOVO POPOLDNE V PARKU

Družinska delavnica Zeleni škrat raziskuje: Spoznajmo netopirje

Poučna družinska delavnica

Petkovo popoldne v parku je namenjen druženju otrok in staršev ter njihovemu skupnemu doživljanju narave. Na delavnici združujemo prijetno s koristnim. Na njej družine preživijo nekaj kakovostnega časa v naravi na območju parka, poudarjena pa je predvsem njihova skupna dejavnost v odkrivanju in občudovanje naravnih čudes, odnos do narave, ustvarjalno delo, druženje ter komunikacija.

O delavnici

Ko se bo nad jezero začel spuščati mrak, se bomo sprehodili od Centra Triglavskega narodnega parka Bohinj do obale Bohinjskega jezera in  opazovali netopirje, ki se bodo takrat šele prebudili. Opazovali jih bomo med večernim lovom žuželk. Z ultarzvočnimi detektorji, ki spremenijo visokofrekvenčne klice netopirjev, ki so nam neslišni, v zvoke, ki jih lahko slišimo ter skušali na podlagi zvoka in ritma ločiti vrste med seboj. Ne boste verjeli, ampak prav vsaka vrsta netopirjev se oglaša v določenem frekvenčnem območju. Če bomo dobro prisluhnili, bomo s prostim ušesom slišali tudi njihove občasne socialne klice, s katerimi se netopirji med seboj kličejo in sporazumevajo, še posebej v tem jesenskem času, ko se parijo.

Še posebej vabljeni tisti, ki mislite, da se netopirji zapletajo v lase. Pridite in se prepričajte kako spretni letalci so in kako dobro netopirji »vidijo« z zvokom!

Dodatne informacije

  • zborno mesto: parkirišče pri Informacijskem središču Triglavskega narodnega parka
  • udeležba je brezplačna
  • v primeru dežja delavnica odpade
  • Obvezne prijave na: [email protected] ali 031 655 691

REZERVIRAJ/POVPRAŠUJ

Delavnico pripravlja Triglavski narodni park v okviru projekta LIFE Naturaviva – Biodiverziteta – umetnost življenja skupaj s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev.

Organizator:

  • Triglavski narodni park
  • Slovensko društvoo za proučevanje in varstvo netopirjev

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...