fbpx
maj 13, 2019

DUO FANTASTICO

Koncert v cerkvi sv. Duha

Duo Krajnčan-Fojkar Vrščaj

Simon Krajnčan Fojkar (1988) se igranja kitare začel učiti v Kranju pri prof. Nataši Bogataj, srednjo glasbeno šolo pa je obiskoval pri prof. Jerku Novaku v Ljubljani. Leta 2012 je z najvišjo oceno diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Katji Porovne Silič. Dodatno se je izobraževal pri številnih svetovno priznanih profesorjih. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je prejel več nagrad in plaket vseh treh barv. Trenutno poučuje na Glasbeni šoli Jesenice, zaključuje pa tudi s snemanjem svoje prve solo plošče z glasbo španskega skladatelja Francisca Tarrege.

Aljoša Vrščaj (1985) je kitaro začel igrati pri šestnajstih letih pri zasebniku Zdravku Kuniču, s šolanjem nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani pri prof. Žarku Ignjatoviću in leta 2012 z najvišjo oceno zaključil študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Andreju Grafenauerju. Je tudi diplomant prevajalstva na Filozofski fakulteti. Redno se izpopolnjuje pri priznanih profesorjih ter se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je prejel več nagrad in po eno bronasto, srebrno in zlato plaketo.

Simon in Aljoša v duetu igrata od leta 2006. Njuna mentorja sta bila Igor Saje (v dijaških) in Katja Porovne Silič (v študentskih letih). Kitarista sta nastopala po vseh večjih slovenskih mestih na pomembnih ciklih za mlade glasbenike, kot so GM oder, Festival Lent, cikel Mladi mladim Glasbene mladine ljubljanske, Črnuški september, Festival kitare Postojna, Komorni večeri Akademije za glasbo in Egtin dan v Velenju, ter v nekaterih mestih izven domačih meja, kot so Karlovec, Milan, Podbonesec, Mikulov. Za svojo koncertno dejavnost v času študija sta prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Oba sta tudi člana Slovenskega kitarskega kvarteta, ki je v zadnjih letih pripravil mnogo odmevnih projektov.

Glasbeni program:

  • Sor: Le Premier Pas Vers Moi Op.53
  • Granados (1867-1916): Španski ples št. 6 – Rondalla aragonesa
  • Granados: Španski ples št. 2 – Oriental
  • Granados: Intermezzo
  • M. de Falla (1876-1946): La vida breve

V sklopu koncerta je organiziran tudi prevoz z turistično ladjo od Ribčevega Laza do pomola pri cerkvi sv. Duha.

  • Odhod turistične ladje iz pomola Ribčev Laz ob 19:00 uri!

Organizator:

  • Turizem Bohinj

Lokacija

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...