fbpx
Januar 31, 2019

ZAČASNI PLOVBNI REŽIM: 4. – 10. SEPT 2018

z omejitvijo plovbe in druga splošna raba Bohinjskega jezera

POSEBNO OBVESTILO: 4. – 10. SEPT 2018

Obvestilo o začasnem plovbnem režimu ter drugi splošni rabi (športne in druge dejavnosti, potapljanje, kopanje itd.). Začasni plovbni režim z omejitvijo plovbe in druge splošne rabe je sledeč:

  • Od torka, 4. 9. 2018, pa do ponedeljka, 10. 9. 2018, velja od 19.00 do vključno 8.00 ure naslednjega dne začasna prepoved plovbe za vsa plovila in druge splošne rabe na celotnem območju Bohinjskega jezera.
  • Od torka, 4. 9. 2018, pa do ponedeljka, 10. 9. 2018, velja tekom celotnega termina popolna prepoved plovbe in druge splošne rabe na območju Bohinjskega jezera – na sredini severovzhodnega dela jezera, kot je prikazano na skici na povezavi.
  • Izjema od zgoraj navedene prepovedi plovbe sta dve plovili Zavoda za ribištvo Republike Slovenije, Spodnje Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno, ki lahko za potrebe izvedbe monitoringa ribjih vrst plujejo tudi na območju prepovedi plovbe in druge splošne rabe.

V tem času bo namreč potekal monitoring ribjih vrst, ki ga bo izvajal Zavod za ribištvo Republike Slovenije.

Obvestilo Zavoda za ribištvo RS o izvajanju monitoringa:

»V sklopu pridobivanja podatkov o ribjih združbah v Bohinjskem jezeru in s tem o samem ekološkem stanju jezera je nujno potrebno periodično opravljati monitoring ribjih združb. V sklopu projekta ”monitoring rib kot element ekološkega stanja voda” bo v terminu od 4. – 10. septembra Zavod za ribištvo izvajal monitoring ribjih združb s pomočjo pridnenih, pelagičnih mrež in s pomočjo elektroagregata. Lokacije mrež bodo označene z bojami. Prosimo ostale uporabnike jezera, da se lokacijam mrež ne približujejo, saj bi s tem ogrozili izvajanje monitoringa in se po nepotrebnem izpostavljali.«

Naroči se na e-novice

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. OK Več...